latinica  ћирилица
17/09/2020 |  11:43 ⇒ 12:50 | Аутор: СРНА

Радојичић са норвешким амбасадором о научнотехнолошком парку (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић примио је данас у наступну посјету амбасадора Норвешке у БиХ Олава Рејнертсена, те га упознао о инфраструктурним пројектима које реализује градска администрација, са посебним нагласком на активности у вези са успостављањем научнотехнолошког парка.
Радојичић са норвешким амбасадором (фото:banjaluka.rs.ba) -
Радојичић са норвешким амбасадором (фото:banjaluka.rs.ba)

На састанку у Градској управи, током којег је било ријечи о пројектима и могућностима сарадње у области енергетске ефикасности и савремених технологија, пречишћавања отпадних вода и збрињавања чврстог отпада, наглашено је да је Норвешка помогла бројне пројекте које су међународни партнери спровели у Бањалуци, међу којима је од посебног значаја помоћ приликом успостављања и рада Иновационог центра.

- Норвешка је помогла и током пандемије вируса корона, када су, посредством УНДП-а, уручене значајне донације нашим болницама - наводи се у саопштењу Градске управе.

Амбасадор Норвешке захвалио је Радојичићу за пријем, а на крају састанка саговорници су се усагласили да то што су Бањалука и норвешки Бодо били конкуренти за титулу Европске пријестонице културе за 2024. годину - неће бити препрека, него повод за успостављање сарадње међу градовима.