latinica  ћирилица
16/09/2020 |  20:01 ⇒ 17/09/2020 | 12:44 | Аутор: СРНА

Пленковић: Главна тема разговора даљи развој саобраћајног повезивања (ФОТО/ВИДЕО)

Главна тема разговора предсједника Владе Хрватске Андреја Пленковића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика била је даљи развој саобраћајног повезивања Хрватске и БиХ, с посебним нагласком на изградњу новог друмског моста код Градишке и приступних саобраћајница, саопштено је из Владе Хрватске након данашњег састанка у Загребу.
Додик - Пленковић - Фото: СРНА
Додик - ПленковићФото: СРНА

- Тај мост је заједничка инвестиција Хрватске и БиХ којом ће се битно повећати волумен и проточност промета људи и робе, на корист обје земље - наглашава се у саопштењу.

Из Владе Хрватске наводе да је Пленковић "разговарао на радном састанку у Банским дворима с Милорадом Додиком, чланом Предсједништва БиХ".

- Пленковић је истакао важност повратка прогнаних Хрвата, као и заштите њихове имовине. На састанку је потврђено да ће траса ауто-пута Бањалука - Приједор ићи алтернативним правцем, чиме ће се заштитити имовина Хрвата на том подручју и избјећи рушење њихових кућа - додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да су Пленковић и Додик разговарали и о снажнијој привредној сарадњи, улагањима, подршци Хрватске европском путу БиХ, те ситуацији на југоистоку Европе, као и о проблему незаконитих миграција.

Осим са Пленковићем, Додик се данас у Загребу састао и са предсједником Хрватске Зораном Милановићем, а посјетио је и Саборну цркву и разговарао са Његовим високопреосвештенством митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.