latinica  ћирилица
16/09/2020 |  17:29 | Аутор: СРНА

Јахорина: Отворена Олимпијска арена - играоница за дјецу и теретана на отвореном

На Јахорини је данас свечано отворена Олимпијска арена, у оквиру које су изграђене играоница за дјецу и теретана на отвореном у близини језера на врху Пољица, укупне вриједности 47.000 КМ.
Јахорина - отварање Арене - Фото: СРНА
Јахорина - отварање АренеФото: СРНА

Средства за овај нови садржај на планини обезбиједили су Туристичка организација "Јахорина" и град Источно Сарајево.

Директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић изјавио је новинарима да је ријеч о новом садржају на врху планине који ће додатно привући туристе на ову олимпијску љепотицу.

- Олимпијски центар `Јахорина` нам је изашао у сусрет, препознао нашу идеју и од њих смо добили локацију за реализацију садржаја. Потврда да смо добар посао урадили јесу задовољни корисници којих је сваки дан све више", рекао је Тошић.

Он је истакао да се пажљиво водило рачуна при избору справа које су сертификоване, као и о безбједности свих корисника, а и подлога је покривена гумом и гарантује безбједност.

Тошић је навео да су дали назив Олимпијска арена јер Јахорина важи за олимпијску планину и тај њен дух присутан је сваког дана у години.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да су из кредитних средстава града реализовани бројни пројекти на подручју свих шест градских општина, а један од њих је и изградња дјечијег парка заједно са теретаном на отвореном на самом врху планине Јахорине.

Он је истакао да сам пројекат по вриједности није најважнији од оних које раде, али да по садржају и локацији јесте значајан.

- Овај дио планине на врху постаје сигурно најпосјећенији када су у питању љетни дани. Свима заједно који су учествовали у реализацији новог садржаја био је задатак да омогућимо долазак што већег броја туриста у љетном периоду, тако да смо коначно усагласили да је туризам главна привредна грана Сарајевско-романијске регије - навео је Вуковић.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић честитао је Вуковићу и Тошићу за реализацију пројекта који је малишанима омогућио игру, а одраслима уживање у теретани на отвореном.

Љевнаић је навео да је то мултифункционалан терен под називом Олимпијска арена, а који краси језеро на врху планине.

Према његовим ријечима, Јахорина је ове године реализовала много добрих пројеката од тауера, алпин-костера, лупстера, педалина на језеру, скај-дајва, уређених стаза, до постављања расвјете, те остварила завидне резултате.

- Све су то атракције које привлаче туристе и на тај начин смо унапредили летни туризам - рекао је Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек захвалио је граду Источно Сарајево и Туристичкој организацији "Јахорина" за вриједну донацију.

- Врх на планини је симбол свега што је Олимпијски центар урадио, а сада поглед говори од хиљаду ријечи јер прије три године није било ничега на планини. Имамо одличну сарадњу са општинама у саставу града и свим предузећима и зато ми је драго што смо све разлике оставили иза себе. Имамо један циљ, а то је успјех Сарајевско-романијске регије и Јахорине као носиоца развоја цијеле ове регије - истакао је Елек.

Отварању Олимпијске арене која обухвата дјечије игралиште и теретану на отвореном присуствовао је и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.