latinica  ћирилица
15/09/2020 |  17:27 ⇒ 17:53 | Аутор: СРНА

Додик: Српска и Србија данас славе јединство српског народа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да на данашњи празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, Република Српска и Република Србија славе јединство српског народа који је не само својим ратним заслугама, већ и својим научницима, умјетницима или спортистима дао допринос развоју човјечанства.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

- Наш народ данас је као никада прије јединствен, прије свега у својој окупљености око жеље за општим напретком, миром и бољом будућношћу за све - истакао је Додик честитајући свим грађанима Републике Српске и Србије 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се ове године обиљежава први пут.

Додик је истакао да овај празник стоји раме уз раме, са Видовданом, Даном Светог Саве, Сретењем, Даном Републике, Даном сјећања на жртве геноцида у Другом свјетском рату, Даном сјећања на страдале у НАТО бомбардовању, Даном примирја у Првом свјетском рату, Даном побједе и свим нашим значајним датумима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да 15. септембар није нови празник, нити је тај дан случајно одабран.

- Тај дан је дан пробоја Солунског фронта који представља дио побједе која је донијела мир и слободу цијелој Европи и дан наше заставе која је кроз славну историју показала да је више од заставе, да је бакља слободе - поручио је Додик.