latinica  ћирилица
15/09/2020 |  14:25 ⇒ 14:57 | Аутор: АТВ

Љубојевић: Прича о куповини гласова покушај дискредитације

Кандидаткиња СНСД-а за Скупштину града Бањалука Ања Љубојевић демантовала је данас тврдње појединих медија да је њена бака Рада Љубојевић куповала гласове за њу у бањалучком насељу Старчевица.
Ања Љубојевић-конференција за новинаре - Фото: РТРС
Ања Љубојевић-конференција за новинареФото: РТРС

На конференцији за новинаре, на којој се Љубојевићева појавила са 65-годишњом баком Радом, она је указала да је њена породица изложена пријетњама и јавном линчу након што су активисти ПДП-а на порталу БН телевизије пласирали тврдње о наводној куповини гласова.

Она је указала да је на порталу БН телевизије синоћ објављен исконтруисани текст под насловом "СНСД активисти иду од куће до куће, узимају личне карте и врше притисак на грађане", а у којем је њена бака Рада оптужена да купује гласове за унуку.

- Откако је објављена ова гнусна лаж у којој је представљена као криминалац који купује гласове, моја бака пије бенседине и не може да спава, а ради се, да укажем, о дијабетичару и кардиоваскуларном болеснику чији је разговор са комшијама приказан као "куповина гласова". Откако је објављена та вијест, њу су на том порталу назвали погрдним именима, запријетили да ће је "затући лопатом", да јој "треба разбити нос кад закуца на врата" и сличне гнусне пријетње. А као "доказ" за куповину гласова, понудили су фотографију моје баке како разговара са својим комшијама на на Старчевици - рекла је она.

Љубојевићева је истакла да је више него очигледно да иза подметнуте приче стоји бањалучки ПДП, у покушају да разговор са комшијама представи као "куповину гласова".

- За разлику од тајкуна, који живе у милионски вриједним вилама, ја потичем из радничке породице, моја бака бака има пензију од 310 КМ и питам се одакле њој паре да "купује гласове" - рекла је Љубојевићева и додала да очекује извињење и од ПДП и од медија који су пренијели лажну вијест.

Њена бака Рада Љубојевић рекла је да је јако узнемирена због изречених пријетњи и да очекује да се бар неко извини због изнесених лажи.

- Зар ја у својој 65. години живота треба да доживим да ми пријете због тога што сам разговарала са комшијама?! Можете замислити који је то апсурд да да мене, једној пензионерки, која има пензију 310 КМ, а за лијекове ми треба више од 400 КМ, оптуже да купујем гласове?! - рекла је она.