latinica  ћирилица
15/09/2020 |  12:12 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Велики допринос Крајишника у заштити српског народа

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је данас, поводом смрти Момчила Крајишника, првог предсједника Народне скупштине Републике Српске, телеграм саучешћа његовој породици, истичући да ће Крајишник остати упамћен као велики патриота који је дао значајан допринос у заштити српског народа у најтежим тренуцима.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Са жалошћу сам примио вијест о смрти Момчила Крајишника, првог предсједника Народне скупштине Републике Српске. Момчило Крајишник остаће упамћен као велики патриота који је својим знањем и храброшћу дао велики допринос у заштити српског народа у најтежим тренуцима за његов опстанак на просторима БиХ - истакао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара нагласио је да је одлазак Момчила Крајишника велики губитак за породицу и пријатење, али и за цијели српски народ, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.

- Саосјећајући у болу који вас је задесио, молим вас да примите изразе мог најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа.

Први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник преминуо је јутрос у Бањалуци од посљедица заразе вирусом корона.

Крајишник је преминуо на Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра, гдје је хоспитализован 30. августа.