latinica  ћирилица
15/09/2020 |  11:47 ⇒ 11:47 | Аутор: РТРС

Петковић: Станивуковић да се извини Народној скупштини

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник Градског одбора Уједињене Српске Милан Петковић позвао је данас предсједника Градског одбора ПДП-а и посланика ове партије Драшка Станивуковића да се јавно извини Народној скупштини због изнесених неистина у вези скандалозне иницијативе о градњи тзв. парка мира у Бањалуци.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

- Након што се јуче појавио снимак са Н1 телевизије у којем је Станивуковић потврдио да, заиста, намјерава у Бањалуци да гради парк зараћеним странама из протеклог рата, а што је он енергично негирао у говору пред Народном скупштином, тврдећи да је мислио на српске војнике из протеклих ратова, најмање што би требало да уради јесте да се извини Скупштини и колегама посланицима које је грубо обмануло изношењем таквих, показало се сада, потпуно неистиних и неискрених тврдњи - рекао је Петковић.

Он је указао да је објављени исјечак из интервјуа за Н1 јасно и недвосмислено показао да је Станивуковић изнио грубе неистине у Народној скупштини и да би, суочен са овим доказима, требало да се јавно извини својим колегама из посланичких клупа.

- Ово би био један заиста високо морални чин да колега Станивуковић изађе у јавност са извињењем и тако на дјелу покаже да му је стало до истине. Боље му је да призна истину и суочи се са тим да је једно говорио у Сарајеву, а друго у Бањалуци, а не да сада "тихује" и не оглашава се о овом скандалу - истакао је Петковић.