latinica  ћирилица
15/09/2020 |  10:14 ⇒ 10:21 | Аутор: РТРС

Достава на мејл пореског рачуна за порез на непокретности

Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић рекао је да је ова установа омогућила нову услугу пореским обвезницима - власницима непокретности, који од сада порески рачун за порез на непокретности могу добијати на личну мејл адресу.
Пореска управа РС - Фото: РТРС
Пореска управа РСФото: РТРС

Нова услуга посебно је корисна за пореске обвезнике - власнике непокретности из Републике Српске који живе или раде у иностранству, који на овај начин могу правовремено измирити обавезе и избјећи евентуалне санкције.

- Ова нова услуга Пореске управе је наставак активности на поједностављењу процедура и дигитализацији процеса у овој установи, да би порески обвезници лакше, брже, једноставније и јефтиније извршавали пореске обавезе, односно да Пореска управа буде још ефикаснији сервис грађана - истакао је Маричић.

Нова услуга Пореске управе омогућена је новим Законом о пореском поступку Српске којим је конкретизован начин достављања електронским путем, у смислу да се порески обвезник сагласи са тим начином достављања, те се достављање врши на адресу електронске поште пореског обвезника, саопштено је из Пореске управе.

Пореска управа Републике Српске је на својој интернет страници, у секцији Непокретности, поставила стручно упутство за давање сагласности за достављање пореских аката електронском поштом и образац за ову сагласност.

Порески обвезник треба да попуни образац сагласности, наведе своју мејл адресу и да лично или поштом достави попуњен и потписан образац надлежној подручној јединици Пореске управе.

Они који се одлуче за ову нову услугу по добијању пореског рачуна на мејл адресу имају обавезу да са свог мејла потврде пријем и ту се завршава комплетна процедура.

Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике да попуне и потпишу образац сагласности и доставе Пореској управи, тако стекну могућност добијања пореског рачуна за непокретности на мејл адресу и уштеде и вријеме и новац и себи и Пореској управи.