latinica  ћирилица
14/09/2020 |  14:21 | Аутор: СРНА

Шековићи: Добродошла помоћ Владе Српске

Начелник општине Шековићи Момир Ристић захвалио је Влади Републике Српске за помоћ овој локалној заједници од 25.000 КМ, која ће добро доћи у доба кризе изазване епидемијом вируса корона.
Шековићи - Фото: РТРС
ШековићиФото: РТРС

- С обзиром на то да је, не само у нашој, него и у свим локалним заједницама и градовима, лоше пуњење буџета због вируса корона, донација Владе Републике Српске нам је и те како добродошла - рекао је Ристић Срни.

Он је навео да ће новац бити искориштен за домски смјештај, исплату социјалне помоћи, те превоз ђака основне и средње школе.

- Влада Републике Српске је у протекле двије године дозначила општини Шековићи 700.000 КМ за асфалтирање путева на подручју цијеле општине - подсјетио је Ристић.

Он је истакао да су Шековићи из Фонда солидарности добили 150.000 КМ и да су та средства искориштена за санацију кровова и фасада на зградама у центру, затим за клизишта која су проистекла из поплава од прије мјесец и по дана на овом подручју.

- Захваљујемо Влади и због издвојених 320.000 КМ за изградњу борачке зграде у коју је смјештено осам породица - рекао је Ристић.

Ристић је напоменуо да је општина Шековићи од кабинета предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић добила 30.000 КМ, захваљујући чему је подручна школа у Тишчи оспособила гријање.

Влада Републике Српске је у четвртак, 10. септембра, донијела одлуку о исплати 750.000 КМ неразвијеним и изразито неразвијеним јединицима локалне самоуправе.