latinica  ћирилица
13/09/2020 |  16:10 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Потребна средства за изградњу црквено-народног конака у Губину

Парох ливањски Предраг Црепуља упутио је апел да се помогне градња црквено-народног конака у српском селу Губин код Ливна.
Губин код Ливна- изградња црквеног конака - Фото: СРНА
Губин код Ливна- изградња црквеног конакаФото: СРНА

За изградњу конака поред цркве Успења Пресвете Богородице у Губину биће потребно око 200.000 КМ, навео је Црепуља и додао, да је до сада завршена половина радова.

Каже да нису у могућности да наставе даље радове, већ се надају да ће им помоћи добри људи и да ће конак уз њихову и Божију помоћ бити завршен.

- Градећи светиње ми изграђујемо себе и остављамо свједочанство за покољења која долазе као што су нама оставили у насљеђе наши преци - истакао је Црепуља.

Напоменуо је да је све више људи који желе да се врате на своја огњишта у села подно Динаре, а да томе свједочи и изградња црквено-народног конака у српском селу Губин.

Један од покретача овог пројекта је и Лазо Пајчин из Удружења "Огњиште" који је рекао да су радове на конаку до сада углавном финансирали парохијани, али да су помоћ добили и од Републике Српске и Србије.

- Али потребно је још улагања да би конак био завршен - додао је Пајчин и позвао све оне који су у могућности да учествују изградњи црквено-народног конака који ће бити на радост свих Срба подно Динаре.

Уплате се могу вршити код Уникредит банке на жиро-рачун: 3381502289662493, девизни рачун: IBAN: BA393381504889663879 SWIFT: UNCRBA22.