latinica  ћирилица
10/09/2020 |  21:13 ⇒ 11/09/2020 | 07:50 | Аутор: РТРС

Кривокапић: Формирање нове Владе до краја овог или почетка наредног мјесеца (ВИДЕО)

До краја овог или почетком наредног мјесеца очекује се формирање нове Владе Црне Горе.
Здравко Кривокапић - Фото: РТРС
Здравко КривокапићФото: РТРС

Здравко Кривокапић, лидер коалиције "За будућност Црне Горе" у интервјуу за политички магазин Печат изјавио је да је поништавање избора у Петници пролонгирало рокове и да се њихово поновно одржавање у тој локалној заједници очекује у недјељу.

Он је изјавио да народ Црне Горе у новој Влади жели да види компетентне људе који могу државу да изведу из тешке економске, моралне и правне кризе.

- Ми се надамо да ће 21. бити тај тренутак када ће се оформити, верификовати мандати у Парламенту, а послије тога врло брзо ће бити познат мандатар. Ми нећемо чекати 90 дана, иако ће у том периоду вјероватно бити опструкција. Као што знате, предсједник државе разговара са сваком партијом која је изашла на изборе, тако да тај процес може да траје можда и мјесец дана, али ја не знам које су то обавезе предсједника да он у једном дану не би сазвао све представнике политичких партија које су ушле у Парламент и на тај начин разријешио главни проблем, а то је да не чекамо вријеме, јер вријеме нам је у овом тренутку јако битно - рекао је Кривокапић.

 

Он је навео да Влада мора да буде Влада економије, а не демагогије, Влада спаса, а не распарчавања државе и, како је истакао, то је Влада која ће заснивати све на принципу права.