latinica  ћирилица
10/09/2020 |  16:16 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Радојичић упутио саучешће поводом смрти Ливнеа

Градоначелник Бањалуке Игор Радоичић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог Ариа Ливнеа, истакавши да одлазак овог сенатора Републике Српске и великог добротвора представља ненадокнадив губитак за Град Бањалуку, али и цијелу Републику Српску.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је у телеграму навео да Ливнеовим најближим остају неизбрисиве породичне успомене, а његовим суграђанима, сјећање на његова дјела, достојна сваког дивљења.

- Ариевим одласком ви сте изгубили супруга и оца, а наш град угледног и поштованог суграђанина и почасног грађанина. Памтићемо га као човјека великог срца, вриједног сваког поштовања, због његовог огромног доприноса афирмацији нашег града и повезивању наша два народа зближена сличним судбинама, вриједностима и сензибилитетима - наводи се у телеграму.

Радојичић је напоменуо да је Ливне био и предсједник Јеврејског културног центра, дугогодишњи специјални представник и шеф Привредног представништа Српске у Израелу, као и велики добротвор, који је помагао и одазивао се на сваки позив за помоћ и подршку акцијама које су организовали како Град, тако и Република, јер, како је говорио, увијек се осјећао и као Јевреј и као Србин.

- Памтићемо га као човјека, који је више од двије деценије штитио интересе нашег народа на унутрашњем и међународном плану - додаје се у телеграму.