latinica  ћирилица
10/09/2020 |  15:44 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Зеохем: Малициозне инсинуације у тексту објављеном на порталу БН телевизије

Из фирме "Зеохем" Зворник демантовали су наводе изнесене у тексту под насловом "Тројац без кормилара", објављеном на порталу БН телевизије ТВ, у којем су "изнесене неистине, односно лажи, као и презентоване малициозне инсинуације", очигледно са намјером да се доведе у сумњу пословање ове фирме са зворничком компанијом "Алумина".
Фабрика Зеохем, Зворник - Фото: РТРС
Фабрика Зеохем, ЗворникФото: РТРС

- У вези наведеног, а без потребе и намјере образлагања технолошког контекста и развоја заједничких производа 'Алумине' и 'Зеохема', желимо нагласити да је потпуна неистина да је нарушена пословна сарадња ових компанија, те да је постројење фирме 'Алумина' конзервирано, јер се испорука свих сировина одвија несметано - истиче се у демантију.

Из зворничке фирме "Зеохем" истичу да је управо све супротно од наведеног, те наглашавају да је пословна сарадња са "Алумином" на изузетно високом професионалном нивоу и да стручњаци развојних одјељења и технолози задужени за производњу константно раде на унапређењу саме производње, која се свакако несметано одвија.

У саопштењу се наводи да на редовном нивоу, сваких 15 дана, имају заједничке састанке на којима се поред већ поменуте сталне теме /унапређење производње/, расправља о развоју производње нових производа, гдје су поједини пројекти у већ поодмаклој фази, односно гдје се већ ради пробна производња.

- Такође, као резултат добре и редовне сарадње, желимо да нагласимо да се испоруке силика гела свакодневно повећавају, поготово у односу на период од почетка сарадње. С обзриом на то да на тржишту постоји потражња за производима које 'Зеохем' производи од ове сировине, за очекивати је да ће испоруке и у наредној години бити веће за око 20 одсто у односу
на ову, што је свакако озбиљан успјех, поготово у вријеме глобалне кризе изазване вирусом корона - истиче се у саопштењу које је потписао директор "Зеохема" Зоран Петковић.

Из ове фирме позивају новинари да приликом припреме сличних текстова, обавезно провјере тачност информација о којима пишу, јер свако изношење неистина на овај начин може нанијети озбиљну штету субјектима о којима је ријеч, што за посљедицу може имати и правне санкције, јер је свакако законски регулисано да у сличним случајевима новинар, односно одговорни уредник, одговарају за штету насталу објављивањем одређене информације, ако се докаже да она има за резултат штетне посљедице по лице које због њеног објављивања ту штету трпи.