latinica  ћирилица
10/09/2020 |  14:55 | Аутор: СРНА

Медојевић: Снажна подршка споразуму лидера три коалиције

Покрет за промјене /ПзП/ снажно подржава споразум који су потписали лидери три коалиције, које су освојиле већину гласова на парламентарним изборима у Црној Гори, поручио је предсједник те партије Небојша Медојевић.

Медојевић је истакао да је стратешки циљ ПзП-а и Демократског фронта /ДФ/ остварен падом режима и да ће та партија гласати за сваку владу без Демократске партије социјалиста /ДПС/.

- Као поштени и лојални партнери и ми смо поштовали, бранили и промовисали Програм ДФ-а, и то ћемо чиниити све док ДФ буде постојао - навео је Медојевић у писаној изјави.

Он је додао да ће о партиципацији ПзП-а у будућој влади разговарати са мандатаром.

- Имајући у виду наш програм и чврсте ставове око демонтаже тоталитарног система Ђукановића, тражићемо од мандатара врло прецизне одговоре у вези са ставом из споразума да "нема реваншизма" јер то може значити да неће бити неопходних реформи за демонтажу ДПС-а и суочавања са злочинима претходног режима - истакао је Медојевић.

Медојевић је навео да ће нови премијер и влада преузети комплетну одговорност за испуњавање предизборних обећања и велика очекивања народа.

- Ја стојим ту на располагању за добронамјерне приједлоге и савјете, али и за конструктивну критику - поручио је Медојевић и додао да "безусловна подршка првој посттоталитарној Влади не значи и безусловно и некритичко прихватање свих њених одлука".

Лидери три побједничке коалиције Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић потписали су Споразум према којем ће нова демократска влада у Црној Гори одговорно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, ојачати и унаприједити сарадњу с НАТО-ом и брзо, у потпуности и предано, спровести све реформе потребне за пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ.