latinica  ћирилица
10/09/2020 |  14:28 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Утврђен Консолидовани извјештај о извршењу буџета од 1,9 милијарди КМ

Влада Републике Српске утврдила је данас Консолидовани извјештај о извршењу буџета Српске за првих пола године, у којем се наводи да су приходи и примици планирани буџетом остварени у износу од 1,9 милијарди КМ, што представља 108 одсто у односу на ребаланс.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Приходи од директних пореза остварени су у износу од 625,5 милиона КМ, што представља 99 одсто од ребаланса за првих шест мјесеци, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Индиректни порези су остварени у износу од 555 милиона КМ, односно 86 одсто од ребаланса, док је на позицији непорески приходи остварен износ од 93,6 милиона КМ, што представља извршење од 94 одсто у односу на ребаланс.

Расходи и издаци планирани буџетом исказани су у износу од 1,713 милијарди КМ, што представља 95 одсто у односу на ребаланс.

Ино-дуг је у првој половини 2020. године редовно сервисиран и за те потребе издвојено је 127,2 милиона КМ.

Настављена је континуирана амортизација унутрашњег дуга и из редовних буџетских средстава издвојено је 122,6 милиона КМ, истиче се у саопштењу.

Влада је донијела закључак у вези са обиљежавањем 15. септембра 2020. године као Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

У Републици Српској се 15. септембар 2020. године обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи управе, јединице локалне самоуправе и друге јавне установе ће на пригодан начин обиљежити Дан српског јединства, слободе и националне заставе, уз обавезно истицање заставе Републике Српске.

Задужују се Републички протокол и Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица да организују и координирају обиљежавање Дана јединства, слободе и националне заставе у Републици Српској, додаје се у саопштењу.