latinica  ћирилица
10/09/2020 |  14:04 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Бањалука: Град подржао 30 пројеката из области културе (ФОТО)

Градоначелник Игор Радојичић, уручио је данас представницима удужења грађана уговоре о суфинансирању пројеката из области културе. Радојичић је рекао да је 2020. година изузетно тешка када је у питању култура, јер је било више отказаних догађаја него оних који су одржани.
Бањалука - подршка култури -
Бањалука - подршка култури

Тешко је ово стање поредити са било којом годином раније, али Град је ипак одлучио да и ове године изађе у сусрет културним радницима и издвоји средства за суфинансирање пројеката, у укупном износу од 107.000 КМ. Одабрано је 30 пројеката и надам се да ће ови људи који се боре на све начине, успјети да реализују одабране пројекте и бањалучкој публици подаре културне садржаје – рекао је Радојичић.

Душан Поповић из Удружења архивских радника, казао је да је ово удружење, захваљујући помоћи Града, издало три књиге и организовало двије изложбе.

Представник квартета флаута "Флутете" Сунчица Лончар, најавила је да ће, у новембру ове године, организвоати манифестацију "Дани флауте" која ће окупити младе флаутисте из више европских земаља.

Бранислав Ђаковић, вођа Дјечијег хора "Врапчићи" казао је да овај хор припрема нове пјесме које ће ускоро угледати свјетлост дана што ће бити 17. студијско издање "Врапчића".