latinica  ћирилица
10/09/2020 |  13:28 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Чубриловић упутио телеграм саучешћа породици Ливне

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, упутио је телеграм породици Арија Ливнеа и Јеврејском културном центру.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Он је у име Народне скупштине Републике Српске и своје име изразио дубоко жаљење и тугу због смрти искреног пријатеља Републике Српске, сенатора и шефа Представништва Републике Српске у Израелу Арија Ливнеа.

– Својим преданим радом и великим срцем оставио је дубок траг у Републици Српској. Ари Ливне је увијек био спреман да саслуша сваког обичног човјека који му се обрати и да му помогне колико је то било у његовој моћи. За свакога је имао ријечи подршке и наде, а према свим људима односио се са поштовањем и уважавањем због чега су га сви цијенили – написао је Чубриловић у телеграму.

Он је нагласио да је Ари Ливне Републику Српску задужио својим несебичним пријатељством, радећи предано на њеном просперитету, али и, превасходно, учвршћивању добрих односа са државом Израел.

– Бројни професори, ученици, љекари и други прошли су врхунску едукацију у Израелу захваљујући његовом ангажману, а као посебан печат те сарадње истицао је едукацију у Јад Вашему, поштујући велику жртву коју је, заједно са јеврејским, поднио и српски народ. Успомена на Арија Ливнеа живјеће у свима онима са којима је сарађивао, а таквих је велики број у Републици Српској. И све док та успомена буде жива, живјеће и велики пријатељ српског народа и Републике Српске, наш Ари Ливне – пише у телеграму предсједника Народне скупштине.