latinica  ћирилица
10/09/2020 |  10:53 ⇒ 10:56 | Аутор: СРНА

Средствима Владе замијењена столарија на вртићу "Полетарац" у Милићима

Предшколска установа "Полетарац" у Милићима, захваљујући средствима која је одобрила Влада Републике Српске у износу од 30.000 КМ, добила је нову вањску столарију, чиме ће бити побољшана енергетска ефикасност, а што ће се показати током зиме, изјавила је Срни директор ове установе Љубинка Савић.
Милићи - Предшколска установа "Полетарац" - Фото: СРНА
Милићи - Предшколска установа "Полетарац"Фото: СРНА

- Наша столарија је постављена осамдесетих година и била је у веома лошем стању. Један дио смо замијенили прије пет година средствима која је донирао Уницеф, али је доста тога остало да се уради јер није било довољно новца - рекла је Савићева.

Она је навела да у овој установи тренутно борави 40 дјеце која ће сада сигурно имати боље услове за боравак, те захвалила Влади Републике Српске што је одмах реаговала да њихов проблем буде ријешен.

Савићева је додала да су за замјену столарије утрошили 27.000 КМ.

- Уградили смо један прозор који до сада нисмо имали, а који служи као алтернативни излаз за евакуисање дјеце у случају нужде. Замијенили смо прозоре на четири собе, двије канцеларије, тоалету. У буџету је остало још 3.000 КМ, за које смо тражили одобрење од Владе да их утрошимо у ситне радове у обданишту - рекла је Савићева.

Она је појаснила да би преостала средства била искориштена за набавку завјеса, уређење зидова, као и ситне поправке да би дјеци био угоднији боравак у вртићу.

Радове на обданишту "Полетарац" извела је фирма "Грамел" из Милића.