latinica  ћирилица
10/09/2020 |  09:34 ⇒ 09:36 | Аутор: СРНА

Бијељина: До априла завршетак нове аутобуске станице

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је да ће изградња нове аутобуске станице у Бијељини бити завршена у априлу наредне године и оцијенио овај инфраструктурни пројекат, вриједан 3,2 милиона КМ, као један од најзначајнијих који Градска управа реализује у сарадњи са Владом Републике Српске.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Он је подсјетио да је Бијељина од Владе Српске добила хектар земљишта на којем се налазила стара жељезничка станица, што је локација на коју ће бити измјештена Аутобуска станица из центра града.

- Влада је усвојила одлуку да се Бијељини додијели читава жељезничка пруга која је пролазила кроз град, гдје је планирана изградња нове улице од будуће аутобуске станице до кружног тока који ће бити изграђен код Центра за високо образовање - рекао је Мићић.

Према његовим ријечима, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је приликом посјете Бијељини најавио да ће финансирање изградње нове улице на себе преузети Влада, а обавеза града је да финансира израду пројекта за савремену саобраћајницу са тротоарима, бициклистичким стазама и дрворедима, наводи се у саопштењу Градске управе.

- Поред смањеног загађења, изградњом нове аутобуске станице знатно ће бити смањена саобраћајна гужва у центру града, а један од циљева који прати градњу је и озелењавање града - истакао је Мићић.