latinica  ћирилица
10/09/2020 |  07:55 ⇒ 10:23 | Аутор: СРНА

СM о простору за успостављање контакт тачке за сарадњу са Европолом

Савјет министара требао данас да разматра приједлог одлуке о додјели простора Министарству безбједности ради успостављања заједничке контакт-тачке за сарадњу са Европолом.

На предложеном дневном реду су и приједлог одлуке о усвајању Стратегије за борбу против корупције 2020–2024. године и акционог плана за спровођење Стратегије за борбу против корупције 2020–2024, са приједлозима наведене стратегије и акционог плана, чији је предлагач Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, те информација о реализацији подршке инфраструктурним пројектима у општини Сребреница.

Савјет министара би требао да размотри и приједлог одлуке о измјенама одлуке о расподјели финансијских средстава прикупљених од домаћих правних и физичких лица за борбу против ковида 19 уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ, као и приједлог плана активности Програма економских реформи БиХ за период 2021–2023. година.

Пред министрима би требало да се нађу и обавјештење о истеку мандата и покретању процедуре за избор и именовање директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, те информације о истеку мандата директору Дирекције за европске интеграције Савјета министара и вршиоцима дужности директора и два замјеника директора Агенције за статистику БиХ.

Према дневном реду објављеном на сајту Савјета министара, министри би требали да се изјасне и о Нацрту споразума о финансирању између БиХ и Међународног фонда за пољопривредни развој за Пројекат пољопривредног развоја и руралних предузећа.