latinica  ћирилица
05/09/2020 |  08:56 ⇒ 08:57 | Аутор: СРНА

У општини Добој Исток не желе да прихвате мигранте

Локална власт општине Добој Исток категорично је одацбио било какву могућност прихвата миграната у овој средини.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Начелник општине Кемал Братић рекао је да их нико није контактирао у вези са могућношћу да мигранти буду измјештени у Прихватни центар Дује.

- Уколико ме неко пита, ја нећу бити за то. Ми мигранте не желимо прихватити јер је БиХ, а Добој Исток мали. То да је добро, нама не би припало - рекао је Братић за портал Кликс.

Прихватни центар Дује дјелује под окриљем Међународног фонда солидарности "Еммаус" из којег су потврдили да их из Министарства безбједности у Савјету министара нико није контактирао у вези са закључком који се односи на измјештање дјеце и малољетника без пратње из Унско-санског кантона.

Прича о могућем измјештању малољетних миграната из Унско-санског кантона у Добој Исток подијелила је и тамошње становништво. Док једни наводе да малишане желе прихватити у својој средини, али под условима строгог надзора, други ову могућност у потпуности одбијају.

На подручју ове федералне општине у протеклом периоду регистроване су одређене мање групе мигранта који су били у пролазу.

Из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона су потврдили да је у протеклих седам мјесеци у овој регији евидентирано 7.250 миграната.

Званични подаци Службе за послове са странцима БиХ показују да је у БиХ тренутно присутно између девет и девет и по хиљада миграната.