latinica  ћирилица
26/08/2020 |  12:36 ⇒ 13:09 | Аутор: srpskainfo.com

Мигрант украо три аутомобила

Полиција Градишке и Бањалуке ухапсила је мигранта из Алжира чији су иницијали Х.Б, који је украо три путничка аутомобила.

Аутомобили су украдени у ноћи са 24. на 25. августа и у јутро 25. августа.

Први аутомобил осумњичени је украо у Бањалуци, гдје је Полицијској управи оштећени 24. августа пријавио да му је испред куће на подручју града отуђен аутомобил марке "волво".

Друга крађа аутомобила, пријављена је исте ноћи и Полицијској станици Нова Топола, гдје је из дворишта куће у мјесту Кочићево, град Градишка, отуђено теретно возило марке "пежо" тип "партнер".

Одмах по запримању пријаве на лице мјеста су изашли припадници Полицијске управе Градишка, који су током увиђаја у непосредној близини куће оштећеног уочили аутомобил "волво", за које је утврђено да се ради о возилу које је у току ноћи отуђено на подручју Бањалуке, саопштено је из Полицијске управе Градиша.

Даљим оперативним радом полицијских службеника дошло се до сазнања да је осумњичени у мјесту Бајинци у општини Србац, са отуђеним теретним возилом "пежо" проузроковао саобраћајну незгоду.

На возилу је наступила материјална штета, а осумњичени је задобио тјелесне повреде.

Краћа трећег возила, пријављена је јуче у 5.43 часова Полицијској станици Србац.

Пријављено је да је у мјесту Бајинци, из гараже у приватном власништву отуђен аутомобил марке "пасат пет плус", а недуго након пријаве, полиција Лакташа успјела је да у мјесту Косјерово, зауставе наведено возило, а којим је управљало лице Х.Б. држављанин Алжира.

Полицијски службеници су лишили слободе наведено лице, а о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, као и радници Теренског центра за странце Бањалука, који су предузели мјере и радње из своје надлежности.

Полицијска управа Градишка апелује на све грађане да предузму све потребне мјере у циљу заштите своје покретне и непокретне имовине, те између осталог да своја возила не остављају дуже вријеме на замраченим и осамљеним мјестима без надзора.

- Приликом напуштања возила, па и накратко, извадити кључ из контакт браве, обавезно затварати прозорска стакла, закључавати врата возила и поклопце резервора за гориво, укључити аларм или возило обезбједити одговарајућом механичком заштитом - савјетују из Полицијске управе.

Из полиције апелују на грађане да, уколико примијете било каква сумњива и непозната лица у близини своје покретне и непокретне имовине, о томе обавијесте полицију бесплатним позивом на број 122, који може бити и анониман.