latinica  ћирилица
15/08/2020 |  16:24 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

СПС комплетирао изборне листе, у побједу "За Будућност Српске"

Социјалистичка партија Српске на предстојећим локалним изборима понудиће програм који је сачињен према потребама сваког Крајишника, Посавца, Семберца, Херцеговца, јер сви имају исти циљ - заједно да живе, раде и привређују за Републику Српску и њену будућност, изјавио је предсједник ове партије Горан Селак.
СПС - Фото: РТРС
СПСФото: РТРС

Селак је нагласио да је СПС успио за само неколико мјесеци да организује партију и да као нова политичка снага уђе у изборне активности и изборни процес.

- Велики је резултат што смо као млада и новоформирана партија окупили хиљаде младих, просвјетних радника, љекара, људи жељних напретка, рада за боље сутра и будућност наше Републике Српске. Направили смо велики резултат у кратком временском периоду. За само три мјесеца организовали смо партију у 43 локалне заједнице и то 41 у Републици Српској и двије у Федерацији БиХ, а у локалним заједницима учествујемо са листама за одборнике у скупштинама на предстојећим изборима - рекао је Селак.

Он је додао да СПС на предстојећим локалним изборима има и кандидата за начелника општине Теслић.

- Све смо успјели без било чије помоћи и додатних ресурса. Људи су једноставно препознали добру намјеру и са пуно елана и позитивне енергије ушли у цијели овај процес који није био нимало лак. Тимски смо прескочили све препреке. Сачували смо наш СПС и увјерен сам да смо ми "Будућност Српске" - рекао је лидер СПС-а.

Он је подсјетио да је СПС званично настао 12. марта, пред почетак пандемије вируса корона, највећег изазова како за Републику Српску, тако и за цијели свијет у посљедњих неколико деценија, истичући да је формиран Клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске, а новој партији се придружио велики број чланова СП-а и нових лица, која нису виђена на политичкој сцени, саопштено је из СПС-а.

Генерални секретар СПС-а Андреа Дорић рекла је да су спортисти, угледни локални привредници, образовани млади људи без икаквог политичког искуства у СПС-у препознали сјајну енергију.

- Препознали су наш огроман труд и нашу жељу да радимо за боље сутра сваког ђака, студента, радника и пензионера у Републици Српској - додала је Дорићева.

Наводећи да су активности партије почеле средином маја, након попуштања епидемиолошких мјера због глобалне пандемије вируса корона, она је нагласила да се радило у складу са могућностима и тренутном ситуацијом, те да је делегација СПС-а обишла све локалне заједнице и разговарала са грађанима.

- Пажљиво смо слушали њихове проблеме са којима се свакодневно сусрећу у својој улици, мјесној заједници, општини, граду. На основу тога, СПС ће и понудити програм за локалне изборе, прављен према потребама сваког Крајишника, Посавца, Семберца, Херцеговца, јер сви смо ми једно. Имамо исти циљ, да заједно живимо, радимо и привређујемо за нашу земљу, отаџбину - "За Будућност Републике Српске" - поручују из СПС-а.