latinica  ћирилица
15/08/2020 |  09:52 ⇒ 16:27 | Аутор: СРНА

Теслић: За "Поносну картицу три плус" пријавило се 450 мајки

У Теслићу се 450 мајки са троје и више дјеце пријавило за кориштење "Поносне картице три плус" са којом могу да остваре попуст приликом куповине код привредних субјеката који учествују у пројекту "Поносна картица 2020 – цијена минус за три плус".

Пројектом је предвиђено да картице гласе на једног од родитеља, старатеља или неког од укућана, а услов за добијање картице је да је бар једно од троје или више дјеце малољетно.

Из Општинске управе Теслић су саопштили да су прије два дана потписани уговори са осам привредника који су прихватили да учествују у пројекту. Ријеч је о првој групи локалних привредника.

Ријеч је о "Кући љепоте", Ауто школи "Дарко", Стоматолошкој ординацији "Др Софрић", Ауто-дијеловима "Долић", Трговачком центру "Злата", Здравственој установи "Нео медика", књижари и сервис и продаји рачунарске опреме "Лимун" и "Декор градња".

Картице се могу користити и код предузетника који су се пријавили у другим градовима и општинама, а више података о предузећима која су одобрила попусте за мајке са троје и више дјеце налази се на андроид апликацији "Поносна картица", која се може преузети са "Гугл плеј стору".

Начелник општине Теслић Милан Миличевић потписао је 16. јула споразум са Фондацијом "За живот" на основу којег ће породице са троје или више дјеце из ове локалне заједнице приликом куповине моћи да остварују додатне попусте уз ову картицу.

Заинтересовани предузетници који желе да се укључе у пројекат могу се јавити Фондацији "За живот" електронском поштом /info@zazivot.com/, Општинској управи Теслић на бројеве телефона 053/411-552 и 065/792-176.