latinica  ћирилица
15/08/2020 |  09:06 | Аутор: СРНА

Нестабилно уз кишу и пљускове

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекују киша и пљускови праћени грмљавином, али и мало свјежије вријеме.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Температура ваздуха биће за неколико степени нижа у односу на претходне дане, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 24 до 28, на планинама од 21, на југу и сјевероистоку око 31 степен Целзијусов.

Дуваће слаб вјетар, претежно сјеверозападни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини сунчано. У централним и сјевероисточним крајевима било је пљускова и грмљавине.

Јутрос је доста свјежије било у вишим крајевима. На Бјелашници на Иван Седлу јутрос је у 8.00 часова измјерено 13 степени, на Борју, Сокоцу и Хан Пијеску 14, на Чемерну, у Кнежеву, Рогатици и Гацку 15.

Температура је у исто вријеме у Сарајеву, на Мркаовици и у Рибнику била 16 степени, у Источном Сарајеву, Котор Варошу, на Мањачи, у Мркоњић Граду, Бугојну, Јајцу и Шипову 17, у Челинцу, Рудом и Бихаћу 18, у Градишци, Братунцу, Угљевику, Зворнику, Новом Граду, Санском Мосту, Тузли, Српцу и Сребреници 19, а у Бањалуци, Приједору, Лакташима, Добоју, Градачцу, Билећи, Вишеграду и Широком Бријегу 20 степени.

Мало топлије било је у Бијељини 21 степен, у Мостару 22, у Требињу 23 и у Неуму 25 степени Целзијусових.

Највише кише пало је у Рудом - 32 литра кише по метру квадратном, у Српцу 12, у Мркоњић Граду 10, у Шипову девет, у Новом Граду седам, у Бијељини, на Мраковици и у Рибнику по четири, на Сокоцу три, а у Бањалуци два литра кише.