latinica  ћирилица
14/08/2020 |  16:31 | Аутор: СРНА

Ћосић: СНСД очекује апсолутну власт у изборној јединици осам

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је данас увјерење да ће ова странка на локалним изборима освојити начелничка мјеста у осам општина сарајевско-романијске регије, као и власт на нивоу града.
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

- Ми у овој изборној јединици имамо пет од осам начелника општине и желимо да на предстојећим изборима направимо максималан резултат. Циљамо на још двије, односно три општине. Сигурни смо да ће сви наши кандидати чије су кандидатуре потврђене обновити мандате, те да ћемо освојити и власт на нивоу града Источно Сарајево - рекао је Ћосић новинарима.

Он је изразио и увјерење да ће СНСД са коалиционим партнерима формирати власт и у скупштинама општина, те да ће кандидати те странке у општинама Источна Илиџа, Соколац и Источни Стари Гарад, на бази сарадње са коалиционим партнерима, побиједити.

Ћосић, који је и кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева, рекао је након састанка са потпредсједником СНСД-а Радованом Вишковићем, који је и премијер Републике Српске, да је 95 одсто капиталних пројеката који су спроведени у овом граду, али и цијелој изборној јединици, од Хан Пијеска до Трнова, реализовано искључиво уз подршку Владе Српске.

- У нашим локалним заједницама, пројекти Владе Републике Српске, директно или индиректно, мјере се милионима КМ. Свака наша локална заједница добила је значајну подршку Владе Републике Српске - подсјетио је Ћосић.

Он је нагласио да ниједан пројекат не би био реализован да није било подршке Владе Српске, коју води СНСД, те да је само у град Источно Сарајево, кроз различите пројекте, инвестирано више од 300 милиона КМ.

- Ми смо годинама трагали за пројектима попут дворане, саобраћајница, школа, нове болнице, зграде Владе, а данас све то имамо. Све то је урађено на бази приједлога СНСД-а, тамо гдје је био у прилици да предлаже кроз вођење локалних заједница - рекао је Ћосић.

Он је захвалио предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу за подршку.

Ћосић је рекао да је данас на састанку разговарано и о томе како током епидемије вируса корона сачувати радна мјеста кроз подршку Завода за запошљавање, Инвестиционо развојне банке, Фонда солидарности и свих институција над којима Влада Републике Српске има контролу.

- Влада Републике Српске присутна је у свим сегментима живота, почевши од локалне заједнице, па даље према институцијама. Данас је потпредсједник партије изразио такво опредјељење за и убудуће - истакао је Ћосић.

Ћосић је додао да локалне заједнице у којима је СНСД на власти много боље функционишу од оних локалних гдје је на власти СДС са коалиционим партнерима.

- Људи само треба да изађу на улице и виде шта се дешава у њиховим и другим локалним заједницама - рекао је Ћосић.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић одржао је данас у Источном Сарајеву састанак са начелницима општина Пале Бошком Југовићем, Трново Драгомиром Гаговићем, Рогатица Милорадом Јагодићем, Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем и Хан Пијесак Владом Остојићем.