X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/08/2020 |  09:00 ⇒ 09:33 | Извор: СРНА

ЦИК: И сутра пријем кандидатских листа

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да ће надлежне службе у Секретаријату ЦИК-а за пријем кандидатских листа радити и сутра од 8.00 до 16.00 часова.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

- У складу са Упутством о роковима и редослиједу изборних активности за локалне изборе у БиХ који ће бити одржани 15. новембра, рок за подношење кандидатских листа истиче у понедјељак, 17. августа, у 16.00 часова - наводи се у саопштењу ЦИК-а.

Из Комисије подсјећају да је рок за подношење кандидатских листа почео 5. августа, те додају да ЦИК није никада одређивао термине политичким субјектима за достављање кандидатских листа, као и да то не спречава политички субјект да најави подношење кандидатских листа у одређеном термину, што буде испоштовано.

- Уколико више политичких субјеката буде захтијевало предају кандидатских листа у истом термину, ЦИК ће направити распоред, удовољити свима и одредити термине политичким субјектима, сходно редослиједу подношења захтјева и најаве - наводи се у саопштењу.

Из Комисије додају да на пријему кандидатских листа у ЦИК-у ради истовремено више тимова, поштујући све епидемиолошке мјере прописане због пандемије ковида 19, као и инструкцију о поступању Комисије у условима пандемије.