latinica  ћирилица
13/08/2020 |  18:49 ⇒ 14/08/2020 | 08:57 | Аутор: РТРС

Додик: Рибнику пуна подршку институција Српске (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је Рибник гдје се упознао о актуелним инфраструктурним пројектима али и развојним потенцијалима ове општине. Додик је поручио да је Рибник перспективна општина, која ће имати пуну подршку институција Српске.
Додик у Рибнику - Фото: СРНА
Додик у РибникуФото: СРНА

Неки од најважнијих инфрастуктурних пројеката који су у посљедње вријеме реализовани у Рибнику, су изградња предшколске установе "Србија" и изградња Ватрогасног дома. Асфалтирани су многи путни правци, урађени су видео надзор и водовод, истакао је начелник општине Небојша Караћ. Додао је да је један од најважнијих развојних потенцијала Рибника туризам.

- Прошле године смо основали Туристичку организацију и заиста у наредном периоду желимо да туризму посветимо много значаја и свакако пољопривреди, производњи здраве хране, а не смијемо заборавити и шумарство и дрвопрераду јер је то једна од основних грана привреде и да смо богати шумским потенцијалима - рекао је Караћ.

Република Српска у континуитету је улагала у Рибник, рјешавајући многе комуналне проблеме, али и проблеме образовања, градећи школе и предшколске установе, поручио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

- Ми смо данас овдје договорили да одобримо нека средства за опремање вртића, за завршну изградњу Ватрогасног дома и да завршимо комплетан пројекат водоснабдијевања на простору Мањаче, од два километра водовод ће се изградити - рекао је Додик.

Свим урађеним задовољни су и становници Рибника.

Додик је за наредни период најавио још важних инвестиција у ову општину, ради побољшања услова живота становништва Рибника.