latinica  ћирилица
13/08/2020 |  16:32 ⇒ 16:40 | Аутор: СРНА

Додик: Срби у ФБиХ увијек ће имати моју и подршку институција Српске (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Рибнику да је атмосфера за Србе у Федерацији БиХ у погледу остваривања њихових права веома лоша, због чега ће, ма гдје год живјели у том ентитету, имати његову и подршку институција Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Они су ти који најбоље свједоче о томе колико је важно имати Републику Српску. Они не крију да нама то кажу и задовољни су Српском јер да је нема, били би потпуно маргинализовани до свог биолошког нестанка - изјавио је Додик новинарима.

Додик, који је лидер СНСД-а, нагласио је да ова странка и због заштите права Срба у ФБиХ излази на локалне изборе у 25 федералних општина, а све да би консолидовала и окупила српску заједницу у том ентиету.

- Желимо да дамо подршку нашем народу и то ћемо наставити да радимо, као и да анимирамо Србију да то чини као што је чинила у Дрвару, Мостару и у другим мјестима гдје живе наши људи. Дакле, тамошње Србе прво морамо охрабрити да се јасно декларишу и да истичу своје поријекло - истакао је Додик.

Он је најавио да ће Бошњаке убудуће карактерисати као муслимане све док лидер СДА Бакир Изетбеговић не престане говорити "босански Срби".

- Ми нисмо никави 'босански Срби', ми смо Срби - поручио је Додик.