latinica  ћирилица
13/08/2020 |  15:16 ⇒ 15:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Никада нећемо престати да тражимо правду за убијену дјецу у Гораждевцу

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је у Гораждевцу на овај дан 2003. године почињен један од најнижих, најпрљавијих, најстрашнијих и најнеразумнијих злочина.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Тада су убијени српски дечаци Пантелија Дакић, који је тада имао само 12 година, и Иван Јововић, 19-годишњак, а рањено је троје дејчака - Марко Богићевић, Богдан Букумирић и Ђорђе Угреновић, и једна дјевојчица - Драгана Србљак, сви узраста од 13 до 20 година, подсјећа премијерка.

- Као што је једном рекао отац убијеног Пантелије Дакића - 'није ово обичан злочин' - пуцати са 78 метака у дјецу која се купају у ријеци. Ништа више од овога не говори о степену нељудскости и мржње, али ни о осјећају бахатости и сигурности да овакав злочин неће бити кажњени и да убице неће одговарати на КиМ, које је тада било под међународном управом и гдје су мир и безбједност 'гарантовале' међународне снаге - навела је премијерка у писаној изјави.

Србија никада неће заборавити ову дјецу, ни степен окрутности овог злочина и никада неће престати да тражи правду за дјецу и њихове породице, поручила је Ана Брнабић.