latinica  ћирилица
13/08/2020 |  14:06 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Козарска Дубица: Потписан коалициони споразум за локалне изборе (ВИДЕО)

Предсједници општинских одбора СНСД-а и ДНС-а у Козарској Дубици Јовица Шуман и Дарко Бањац потписали су данас у Козарској Дубици коалициони споразум о регулисању међусобних односа у току вођења предизборне кампање, формирања и вршења локалне власти у наредном четворогодишњем периоду.
Раденко Рељић - Фото: РТРС
Раденко РељићФото: РТРС

Споразум подразумијева подршку кандидату СНСД-а Раденку Рељићу за начелника општине на предстојећим локалним изборима, те коалиционо дјеловање двије странке у локалном парламенту.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић подсјетио је да је поново кандидат за начелника општине на основу иницијативе коју је дао предсједик СНСД-а Милорад Додик, током недавне посјете Козарској Дубици.

 

- Прихватио сам ту кандидатуру након консултација са руководством СНСД-а и ДНС-а у Козарској Дубици и данас смо потписали коалициони споразум на основу којег улазимо у изборни циклус - рекао је Рељић.

Он је оцијенио да одборничке листе СНСД-а и ДНС-а чине квалитетни и добри људи, те истакао изузетно коректну сарадњу између коалиционих партнера у протеклом периоду.

- Очекујем мирну и коректну кампању за локалне изборе, а процјене говоре да ће наша коалиција имати између 65 и 70 одсто власти у Козарској Дубици - рекао је Рељић у изјави новинарима.

Он је подсјетио да је његов мандат начелника општине био оптерећен бројним проблемима и великим финансијским оптерећењима, а да је заједнички циљ руководстава СНСД-а и ДНС-а реализација што већег броја пројеката у Козарској Дубици и стабилизација општинског буџета.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Дарко Бањац рекао је да је, на основу одлуке општинског одбора ДНС-а у Козарској Дубици, ова странка по други пут дала подршку СНСД-овом кандидату за начелника општине.

- Спој ове двије најјаче партије у Козарској Дубици има за циљ политичку стабилност и реализацију одређеног броја пројеката који треба да дођу у нашу општину. Наш циљ је и стабилна скупштинска већина, а циљ одборничке листе ДНС-а је побједа у Козарској Дубици - рекао је Бањац.

Он је оцијенио да споразум о коалиционом дјеловању уводи Козарску Дубицу у стабилност која је потребна у наредном период због свих дуговања која општина има, те реализацију значајних пројеката који треба да услиједе у Козарској Дубици.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Јовица Шуман нагласио је добру сарадњу двије странке у претходном периоду, која се наставља и даље и подсјетио на велику подршку Владе Републике Српске Козарској Дубици.

- Пред нама су нови изазови и избори у новембру, а сматрамо да смо у ове четири године оправдали очекивање грађана, када се узму у обзир све објективне околности. Доказаћемо и у новембру да смо ми опција која грађанима нуди гаранцију за бољи живот и очекујемо да СНСД као политичка странка и даље има лидерску позицију у Козарској Дубици - рекао је Шуман.

Потписивању споразума присуствовали су кандидати СНСД-а и ДНС-а за одборнике у Скупштини општине Козарска Дубица на овогодишњим локалним изборима.