latinica  ћирилица
13/08/2020 |  13:22 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Родитељи мале Софије: Хвала РТРС и свим људима из Српске који су подржали нашу борбу

Стефан и Марија Маркуљевић, родитељи мале Софије, захвалили су Радио-телевизији Републике Српске и свим људима из Српске који су помогли у прикупљању средства за лијечење ове храбре дјевојчице која бије најважнију животну битку.

- Хвала Радио-телевизији Републике Српске која је увијек била уз нас. Хвала свим добрим људима из Републике Српске и БиХ који су подржали нашу борбу - рекли су Стефан и Марија Маркуљевић.

Новац за лијечење мале Софије, у износу од два милиона евра, прикупљен је 1. августа. Софијини родитељи су објавили на друштвеним мрежама да су добили потврду из Републике Српске, од фондације Буди хуман и М:тел-а, да су прикупљена новчана средства, захваливши свима који су учествовали у акцији.

Софија Маркуљевић је рођена као здраво дијете. Током првог мјесеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом мјесецу Софија потпуно престаје да помјера руке.

Са два и по мјесеца је утврђено да је у питању ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест - спинална мишићна атрофија тип 1.

Лијек који је неопходан Софији Маркуљевић регистрован је само у САД-у и кошта невјероватних 2.100.000 долара. То је најскупљи лијек на свијету.