latinica  ћирилица
12/08/2020 |  22:45 ⇒ 22:51 | Аутор: СРНА

Требиње: Завршен фестивал медитеранског и европског филма

Пројекцијом три филма на три локације на подручју Требиња, вечерас је завршен Осми фестивал европског и медитеранског филма, који је у протеклих пет дана окупио велика глумачка имена и изазвао пажњу посјетилаца, будући да су мјеста на све три локације била попуњена.
Требиње фестивал - Фото: РТРС
Требиње фестивалФото: РТРС

Вечерас је у 20.00 часова на љетној сцени Дома младих приказан филм Винка Брешана "Која је ово држава?", а у 20.30 часова на платоу Музеја Херцеговине приказан је филм Горана Паскаљевића "Упркос магли".

На тераси хотела "Леотар" у 20.30 часова приказан је филм Горана Паскаљевића "Буре барута" у коме глуме овогодишњи добитници "Златног платана" Воја Брајовић и Ана Софреновић.

На завршној конференцији за новинаре која је одржана раније данас у Требињу истакнуто је да је овај град изузетно мјесто за снимање.

Фестивал европског и медитеранског филма у Требињу је ове године одржан уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

На "Требиње филм фестивалу" у протеклих пет дана приказано је 20 дугометражних, краткометражних и документарних остварења, а овај фестивал је један од ријетких културних догађаја који су реализовани упркос епидемији вируса корона.

Фестивал је и ове године окупио редитеље, глумце и филмске раднике из Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Велике Британије.