latinica  ћирилица
12/08/2020 |  15:44 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Градски штаб Бијељине дозволио музику уживо

Градски штаб за ванредне ситуације Бијељине на данашњем састанку дозволио је извођење музике уживо у угоститељским објектима у граду.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Градски штаб је одлучио да све мјере заштите од вируса корона на локалном нивоу усагласи са мјерама Републичког штаба, односно да укине све рестриктивније мјере које је донио у претходном периоду.

На основу тога, Бијељина више није једина локална заједница у Републици Српској у којој је забрањено извођење музике уживо, а са овом одлуком нису се сагласили представници бијељинске Болнице "Свети врачеви" и Дома здравља, саопштено је након сједнице Штаба.

Вршилац дужности директора болнице Златко Максимовић навео је да се у ковид болници налази 26 пацијената, од којих је четворо са тешком клиничком сликом, али и да један од њих више није на респиратору.

- Један пацијент је у међувремену успјешно скинут са респиратора и сада су на овај вид кисеоничке потпоре прикључена три лица. Данас смо забиљежили три нова случаја заразе - навео је Максимовић и истакао да је општа епидемиолошка ситуација нешто стабилнија у односу на прије петнаестак дана.

Вршилац дужности директора Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин подсјетила је да је у овом граду вирусом корона тренутно заражено укупно 99 пацијената.

- Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе налази се 265 лица, а од почетка пандемије забиљежили смо укупно 373 особе позитивне на ковид 19 - додала је Ђукинова.

Градски штаб за ванредне ситуације апеловао је на грађане да поштују мјере заштите – физичку удаљеност, да носе маске и што чешће перу руке.