latinica  ћирилица
12/08/2020 |  14:13 | Аутор: СРНА

Одобрена продаја старог објекта Космоса како би се помогло предузећу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Влада донијела одлуку да скине хипотеку са једног објекта Космоса, коју држи Пореска управа Републике Српске, како би се помогло овом предузећу.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Ријеч је о неперспективној имовини, старом објекту површине око 4.000 квадрата. Уколико дође до продаје те имовине, 50 одсто прихода од продаје иде Инвестиционо-развојној банци, а 50 одсто на рачун Космоса - рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да би Космос од добијених средстава требао да плати порезе и доприносе на плате раднике из неког претходног периода.

- Овдје никако не стоји теза да је то распарчавање Космоса. Напросто, оцијенили смо да је то у овом тренутку помоћ Владе за опстанак овог предузећа и његов даљи развој - навео је Вишковић.

Он је подсјетио да се у континуитету воде разговори са озбиљним руским компанијама које су заинтересоване да улажу у Космос.

- Пандемија вируса корона нас је у томе успорила, али ми остајемо на том фону. Због тога је ова одлука Владе о помоћи Космосу и привреди Републике Српске - поручио је Вишковић.