latinica  ћирилица
12/08/2020 |  12:36 | Аутор: СРНА

Миодраг Стојановић није прихватио приједлог СДС-а и ПДП-а

Бијељински адвокат Миодраг Стојановић саопштио је да није прихватио приједлог СДС-а и ПДП-а да буде независни страначки кандидат на предстојећим локалним изборима за мјесто градоначелника Бијељине.
Миодраг Стојановић - Фото: РТРС
Миодраг СтојановићФото: РТРС

Стојановић је као основни разлог за овакву одлуку истакао чињеницу да, сходно Закону о адвокатури, избор на јавну функцију подразумијева брисање из чланства у Адвокатској комори док траје јавна функција и немогућност рада у адвокатури.

- Такође, избор на јавну функцију градоначелника и брисање из адвокатске коморе подразумијевали би моју немогућност даљег рада на одбрани пред судом у Хагу у предмету генерала Ратка Младића. Уз 13 предмета ратних злочина које имам у Суду БиХ у завршној фази суђења, практично је било немогуће да прекинем са својим професионалним ангажманом - образложио је Стојановић.

Он је захвалио људима који су га планирали кандидовати, као и многобројним сарадницима, пријатељима и грађанима који су га, како је истакао, у ових 24 сата позивали и давали подршку, истичући да је свјестан чињенице "да су овом граду стварно потребне промјене које грађани очекују".

- Свима желим даљи успјех у раду на добробит грађана Семберије и Бијељине - навео је Стојановић након што је данас имао разговор са предсједницима општинских организација СДС-а и ПДП-а у вези са иницијативом да он буде предложен за независног страначког кандидата на предстојећим локалним изборима за мјесто градоначелника Бијељине.