latinica  ћирилица
12/08/2020 |  12:13 | Аутор: СРНА

Петоро новозаражених у српским срединама на Космету

У српским срединама на Косову и Метохији вирусом корона заражено је још пет особа, а преминуо је мушкарац из Звечана, рекла је епидемиолог у Клиничко болничком центру у Косовској Митровици Десанка Новаковић.
Здравствени центар Косовска Митровица (фото: kbckm.rs) -
Здравствени центар Косовска Митровица (фото: kbckm.rs)

- Од 35 тестираних узорака на вирус корона на сјеверу Косова пет је позитивно, од чега су два новозаражена из Косовске Митровице, те по један из Звечана, Лепосавића и Штрпца - рекла је Новаковићева на конференцији за новинаре у Косовској Митровици.

Она је навела да је активно 476 случајева, док су током претходна два дана на сјеверу Косова излијечена два пацијента заражена вирусом корона из Косовске Митровице и Лепосавића.

Она је навела да се 405 пацијената налази у кућној изолацији, 63 су на болничком лијечењу у Косовској Митровица, троје у Клиничком центру Ниш, те по један у Клиничко болничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду и Клиничком центру Крагујевац.

Од почетка пандемије тестирано је 3.991 лице од чега је код 904 потврђено присуство вируса корона. Од почетка епидемије излијечено је 393 особа, док је од посљедица вируса корона преминуло 35.