latinica  ћирилица
11/08/2020 |  19:59 | Аутор: sputniknews.com

Највећа ауто-литија креће из Београда до Црне Горе

Ауто-литија у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести 23. августа креће из Београда и ићи ће скоро до границе са Црном Гором, најављује Жељко Чуровић, предсједник савеза Срба из Црне Горе са сједиштем у Београду.
Ауто-литија, Црна Гора (Фото: Спутњик) -
Ауто-литија, Црна Гора (Фото: Спутњик)

Грађани ће се окупити 23. августа у седам сати ујутру на паркингу испред београдског центра “Сава“, а до 13 часова би требало да стигне до манастира Куманица, који се налази скоро на самој граници између Србије и Црне Горе. Тамо ће се окупљенима обратити епископ Милешевски Атанасије (Ракита), по чијем се благослову литија и одржава, представници завичајних удружења, а организован је и културни програм, напомиње Чуровић.

Заинтересованих грађана, осим из Београда, има и из других српских градова, додаје он. Неки, као они из Војводине, прикључиће се литији у Београду, а остали ће се придружити уз пут.

Савез Срба из Црне Горе организатор је и носилац манифестације.

Чуровић апелује на све да на предстојећим изборима гласају против режима, не само за српску опцију, како каже, да на власт дођу “нормални људи који ће пружити руку помирења, и међу Србима, и међу Црногорцима, и међу муслиманима, и међу Албанцима“.

Дошло је вријеме Његошеве Црне Горе и Црне Горе Марка Миљанова, а пролази вријеме трговине националним и вјерским осјећањима и зарад стварања атмосфере страха.