latinica  ћирилица
11/08/2020 |  19:49 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Шипово: Хуманитарна акција за лијечење Станке Џебо (ВИДЕО)

Станка Џебо из Шипова, учесница Одбрамбено-отаџбинског рата и борац прве кaтегорије, обољела је од карцинома плућа. Потребна јој је помоћ за набавку имуно-тарапије, за чији je један циклус лијечења потребено 10.000 КМ.
Помоћ за лијечење Станке Џебо - Фото: РТРС
Помоћ за лијечење Станке ЏебоФото: РТРС

Прве здравствене проблеме Станка је осјетила прије три мјесеци. Љекарски преглед у Унивирезитеско-клиничком центру у Бањалуци потврдио је да болује од карцинома плућа.

- Први преглед који ми је урађен, установио је да болујем од тумора на плућима. Само за први дио терапије неопходно ми је да прикупим 10.000 КМ - потврдила је Џебо.

Породица Џебо за помоћ се за сада није обраћала надлежним институцијама. Апелују на хумане људе да помогну.

- Позивам све добре и хумане људе да помогну мојој мајци у скупљању средстава како би имала наду да може да се избори са опаком болешћу - навела је Дана Ракита, Станкина кћерка.

У Борачкој организацији и општини Шипово, тврде да нису запримили захтјев од Станке Џебо за помоћ, али су спремни да помогну њено лијечење.

- Ако госпођа Џебо упути одређен захтјев према општини Шипово, ми ћемо настојати да позитивно одговоримо на исти и помогнемо у складу са нашим могућностима - рекао је Милан Ковач, начелник општине Шипово.

Сви који желе да помогну Станкино лијечење могу контактирати породицу Џебо на телефон број: 050/372-220.