latinica  ћирилица
11/08/2020 |  15:06 | Аутор: СРНА

Влада Брчког одобрила више од 4,1 милион КМ за помоћ предузећима

Влада Брчко дистрикта одобрила је данас исплату 4.130.189 КМ као помоћ за април предузећима у дистрикту чије је пословање угрожено епидемијом вируса корона.
Влада Брчко Дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко ДистриктаФото: РТРС

Шеф владиног Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић рекао је на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Владе да су субвенције одобрене за 1.774 предузећа у којима је запослено укупно 7.940 радника.

Он је навео да су одбијена 144 захтјева јер поједина предузећа нису испуњавала услове, односно нису имала смањење промета или нису плаћала све обавезе претходних година.

- Један од услова је био да је у предузећима, која имају право на субвенције, пад промета 20 и више одсто у односу на исти период прошле године - појаснио је Гудељевић.

Он је рекао да би новац предузећима требало да буде исплаћен за четири дана, те да се нада да ће Скупштина новим ребалансом у септембру обезбиједити још средстава за ове намјене, јер су сва до сада издвојена средства у потпуности потрошена.

Гудељевић је подсјетио да су одобрена средства издвојена по Закону о ублажавању негативних економских посљедица изазваних стањем природне несреће због ковида 19.