latinica  ћирилица
11/08/2020 |  14:49 ⇒ 19:45 | Аутор: АТВ

На листи СНСД-а за Бањалуку угледни љекари, спортисти...

Бојан Љубишић, прослављени голман Рукометног клуба Борац и најбољи спортиста Републике Српске у 2019. години, једно је од 35 имена са којим СНСД у Бањалуци улази у изборну битку за одборничке позиције у Скупштини града.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Предсједништво Градског одбора СНСД-а, са Игором Радојичићем на челу, јуче је утврдило изборну листу са којом намјерава да заузме доминантну позицију у будућем саставу градске Скупштине. Листу, очекивано, предводи Срђан Амиџић, замјеник градоначелника и професор на бањалучком Економском факултету.

Ипак, на листи су и многа изненађења и до сада политички неекспонирани млади људи, попут Стефана Кременовића, једног од најбољих студената бањалучког Медицинског факултета. На листи је и политиколог Ања Љубојевић.

Занимљиво је, иначе, да је на листи СНСД-а чак шест љекара, међу њима и актуелни одборници Станислав Палија, хирург - ортопед и др Сњежана Кутлешић Стевић, специјалиста хипербаричне медицине.

Очекивано, на листи је и Невена Тодоровић, актуелна директорка Дома здравља, али и још троје љекара који се први пут појављују на некој изборној листи - др Младен Шукало, специјалиста породичне медицине, и двије докторице са УКЦ - др Гордана Страживук и Рената Тамбурић.

Кад је ријеч о већ афирмисаним кадровима СНСД-а, ту није било посебних изненађења, па су тако на листи Маринко Умичићевић, директор фабрике обуће Бема, Александар Бузаковић, електроинжењер и предсједник Младих СНСД-а, Гордана Лиховић и Драшко Кременовић, Ненад Грбић, Наташа Марић-Удовичић, Драгомир Батар, Зоран Поповић, Мишо Ковачевић и Драгослав Топић.

Листа је разноврсна и по стручним профилима и занимањима, па је на листи и петоро просвјетара (Мирослав Попржен, Ранкица Пушић, Мирјана Крчмар, Дијана Радоњић и Татјана Вилендечић), али и пензионерка Славица Илић, те пјевач Душко Бркић.

Листа: Срђан Амиџић, Невена Тодоровић, Ненад Грбић, Станислав Палија, Снежана Кутлешић Стевић, Маринко Умичевић, Александар Бузаковић, Гордана Лиховић, Ранкица Пушић, Стефан Кременовић, Наташа Марић Удовичић, Драгомир Батар, Ања Љубојевић, Зоран Поповић, Драшко Кременовић, Мирјана Крчмар, Младен Шукало, Татјана Вилендечић, Бојан Љубишић, Душко Гера Бркић, Винка Савић, Мирослав Попржен, Гордана Страживук, Младен Илић, Горан Малешевић, Љиљана Свјетлановић, Саша Кецман, Рената Тамбурић, Саша Лукић, Ненад Милинковић, Славица Илић, Александар Шибаревић, Дијана Радоњић, Драгослав Топић и Мишо Ковачевић.