latinica  ћирилица
11/08/2020 |  11:57 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

У бање путује 59 пензионера

Предсједник Удружења пензионера Нови Град Недељко Згоњанин изјавио је да ће ове године 59 пензионера из ове локалне заједнице боравити 10 дана у бањама Мљечаница и Врућица.
Бања Врућица, Теслић -
Бања Врућица, Теслић

Згоњанин је рекао Срни да ће девет пензионера ово право искористити у оквиру програма који финансијски подржава Влада Републике Српске и да је завршен поступак одабира корисника.

- Један пензионер је од данас у Мљечаници, а осам пензионера ће у Здравствено-туристичком центру "Бања Врућица" Теслић боравити од 31. августа - рекао је Згоњанин.

Према његовим ријечима, још 50 пензионера из ове општине оствариће право на боравак у Бањи Мљечаница.

- Договор је да општина Нови Град и корисници сносе по 50 одсто трошкова. Трошкове превоза сносиће Удружење пензионера, а пријаве трају до 20. августа - навео је Згоњанин.

Он подсјећа да је прошле године, уз финансијску подршку општине Нови Град, у бањама боравило 40 пензионера, те да је 70 одсто трошкова плаћено из општинског буџета, а 30 одсто су финансирали корисници.

Према његовим ријечима, општина Нови Град већ трећу годину подржава одлазак пензионера на бањску рехабилитацију.

Згоњанин каже да је Удружење пензионера ове године у програму рада предвидјело 11 активности, међу којима су излети, дружења и шаховско такмичење, али су оне отказане због епидемиолошке ситуације.