latinica  ћирилица
11/08/2020 |  11:15 | Аутор: СРНА

Сутра одлука о жалби за штампање гласачких листића

Канцеларија за разматрање жалби БиХ сутра ће разматрати жалбу на избор компаније која ће штампати гласачке листиће, рекла је Срни предсједавајућа Канцеларије Жељка Клобучар, наводећи да ова институција неће бити препрека да локални избори буду одржани 15. новембра.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

Она је истакла да је Канцеларија прихватила жалбу на одлуку Централне изборне комисије БиХ о избору компаније која ће штампати гласачке листиће за овогодишње локалне изборе.

- Што се тиче Канцеларије за разматрање жалби, она сигурно неће успорити процес који се тиче локалних избора у коме је и штампање гласачких листића једна важна карика - поручила је Клобучар.

Она је додала да су примили жалбу једне фирме коју су одмах позвали како би извршила уплату накнаде од око 7.000 КМ за покретање жалбеног поступка.

- Подносилац жалбе је то учинио и у петак нам је доставио доказ да је уплатио накнаду, а сједница на којој ће жалба бити разматрана и донесена одлука о томе заказана је сутра у 11.00 часова - рекла је Клобучар.

Што се тиче Канцеларије за разматрање жалби, каже Клобучар, она неће "кочити поступак за одржавање избора".

- Како ћемо ријешити жалбу то заиста не могу рећи. Видјећемо на сједници. Жалба ће бити разматрана с обзиром да су испуњени услови за то - рекла је Клобучар.

Она је навела да се једна фирма жалила на одлуку ЦИК-а о избору компаније која ће штампати гласачке листиће за локалне изборе, а ријеч је о групи понуђача, односно што се тиче Канцеларије једном понуђачу.

Подносилац жалбе је група понуђача и то Атлантик из Бањалуке, те компаније Игепа бх и Фарма пром из Сарајева.

Према оквирном споразуму, посао штампања гласачких листића, вриједан 805.528 КМ са ПДВ-ом, додијељен је фирми Унионинвестпластика Сарајево.