latinica  ћирилица
09/08/2020 |  13:14 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Милић: Јовица Савић оставио неизбрисив траг у дистрику

У Брчком је данас одржана комеморација поводом смрти бившег команданта Другог пјешадијског батаљона Прве посавске бригаде Јовице Савића, за којег је градоначелник Синиша Милић рекао да је оставио неизбрисив траг на простору дистрикта.
Брчко - комеморација - Фото: СРНА
Брчко - комеморацијаФото: СРНА

Милић је рекао новинарима да је Савић, као посланик у прелазној Скупштини дистрикта, дао значајан допринос у развоју ове локалне заједнице, како административне цјелине, а касније и у области спорта.

Он је подсјетио да је Савић из најтрагичнијег периода у новијој историји ових простора, грађанског рата, изашао неукаљана образа о чему свједоче његова бројна пријатељства са припадницима свих народа у Брчком и шире.

Дугогодишњи спортски радник Слободан Тешић рекао је да је Савић, као комесар за безбједност БиХ и као члан, имао значајну улогу у раду фудбалских савеза Републике Српске и БиХ.

Координатор у Општинском фудбалском савезу Брчко дистрикта Светислав Лазић рекао је да је Савић дао велики допринос у стварању нових фудбалских клубова, те да су многи клубови опстали захваљујући њему.

Јовица Савића преминуо је у 68. години након краће болести. Савић ће бити сахрањен данас у 14.30 часова на гробљу Шумари у Брчком.