latinica  ћирилица
08/08/2020 |  18:43 | Аутор: СРНА

Линта: Лицемјерна порука Пуповца упућена шефу хрватске дипломатије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта назвао је лицемјерном поруку предсједника СДСС-а Милорада Пуповца упућену хрватском министру спољних послова Горану Радману да Хрватска обезбиједи српским туристима да их не нападају и не исписују поруке "За дом спремни".
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је у писаној изјави навео да је изјава Пуповца потпуно небитна у односу на чињеницу да је заједно са Борисом Милошевићем званично признао да је злочиначка акција "Олуја" била легална и легитимана војно-полицијска акција.

- Пуповац и Милошевић прешли су црвену линију и њихова антицилизацијска одлука о одласку Милошевића у Книн је ништавна за крајишке Србе, Србију и читав српски народ - истакао је Линта.

Према његовим ријечима, Хрватска ће сада махати у међународној заједници да су Срби признали злочиначку акцију "Олуја" што им је недостајало у претходном периоду.

- Јасно је да ће Пленковић и други хрватски званичници сада бити спремни да посјете неколико мјеста гдје су убијани српски цивили да би показали како су тобоже неки појединици из хрватских јединица починили ратни злочин и да је то цивилизацисјки гест - навео је Линта.

Истовремено ће, напоменуо је, по ко зна који пут послати поруку да је "Олуја" била "величанствена побједа" а да је такозвани домовински рат био "чист, праведан и одбрамбени рат".

Пуповац је данас поручио хрватском министру Радману да осигура српским туристима да их не нападају у Хрватској и не исписују им поруке.

Радман је јуче одбацио као нетачну тврдњу предсједника Србије Александра Вучића да је "Олуја" била највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, те оцијенио да се Вучић "мијеша у унутрашња политичка питања Хрватске".