latinica  ћирилица
07/08/2020 |  08:34 | Аутор: Б92

Јокић одмарао са 13 асистенција, Лилард надиграо Нагетсе (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса претрпјели су и други пораз у НБА "мјехуру" на мечу са Портланд Трејлблејзерсима.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Портланд је био бољи од Денвера резултатом 125:115.

Нагетси су поново били значајно ослабљени, па им је сада од играча са великом минутажом недостајао и Пол Милсап, поред стандардног одсуства Џамала Мареја, Герија Хериса и Вила Бартона.

Из тог разлога Мајкл Мелоун је ријешио да прилику да играчима који је до сада нису претјерано добијали, па је Никола Јокић одиграо само 24 минута.

Јокић је забиљежио осам поена (3/8 из игре), пет скокова и 13 асистенција, уз пет изгубљених лопти, те није улазио у игру када се "ломило" у четвртој четвртини.

Портланд, који се грчевито бори за плеј-оф, је био под великим притиском и Денвер је боље ушао у меч, али испустио предност па је на полувремену било +13 за Блејзерсе.

Њихова предност се, ипак, "истопила" током треће четвртине, а почетком четврте Денверови резервисти су повели.

Иако је Тери Стотс на терену држао све стартере, они су имали доста проблема против Мајкла Портера Џуниора и остатка Денверовог доњег дијела клупе.

На крају заустављања Демијана Лиларда није било, иако је "грумење" у самој завршници имали и предност, и то при резултату 106:105.

Управо је Дејм одиграо феноменалан меч и завршио га са 45 поена (13/21) и 12 асистенција. Гери Трент Џуниор је убацио 27 (10/15), а Нуркић се истакао са 22 поена, седам скокова и четири асистенције.

Поново најбољи у Нагетсима био је поменути Портер, који је имао нови дабл-дабл, овог пута од 27 поена (10/18) и 12 скокова.

Џереми Грент се имао 18 поена, а Мејсон Пламли, Пи Џеј Дозир и Тори Крег по 13.