latinica  ћирилица
07/08/2020 |  08:33 ⇒ 11:43 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ухапшена два лица због крађа и дроге (ФОТО)

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лица чији су иницијали Д.Р. и М.Б. због сумње да су на подручју града починили више кривичних дјела тешка крађа и недозвољена производња и промет дроге.
ПУ Бања Лука - запљена - Фото: СРНА
ПУ Бања Лука - запљенаФото: СРНА

- У току криминалистичке обраде утврђено је да лице М.Б. /Мате Билаћ/ посједује фалсификовану личну карту Хрватске на наведено име, те да је заправо ријеч о лицу С.И. за којим је расписана потрага од Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

С обзиром на то да су лица тврдила да не посједују аутомобил, полицијски службеници су оперативним радом дошли до сазнања да користе возило "шкода октавија".

Фото: РТРС

У саопштењу се наводи да је извршен претрес возила, те да су пронађени и одузети пиштољ, више мобилних телефона са СИМ картицама спремни за кориштење, електронски уређаји - ометачи сигнала, одређена количина новца, као и други предмети који се могу довести у вези са извршењем кривичних дјела.

У сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Источно Сарајево извршен је претрес куће коју користи осумњичено лице Д.Р. на подручју општине Соколац.

- Одређене активности у оквиру овог предмета и даље су у току. Све мјере предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у овом граду - наглашава се у саопштењу.