latinica  ћирилица
06/08/2020 |  15:44 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Додијељени подстицаји постигли ефекте

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске додијелило је прошле године подстицаје за 38 привредних субјеката у износу од 1.363.260 КМ, чиме је подржана реализација малих инвестиционих пројеката укупне вриједности 15.260.935 КМ, који се односе на набавку савремених технологија и опреме.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У информацији о утрошку и ефектима додијељених средстава подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, коју је данас усвојила Влада Српске, наводи се да су најзначајни ефекти додјеле подстицаја раст прихода и броја запослених.

Остварен је укупан раст прихода за 8,94 одсто, раст прихода од продаје учинака за 7,5 одсто, прихода од продаје учинака на иностраном тржишту за 8,7 одсто и повећање запослених радника за 4,45 одсто или за 368 радника.

Ресорно Министарство је додијелило ове подстицаје по Јавном позиву за додјелу подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

- Анализа финансијских показатеља пословања корисника подстицаја указује на позитивна кретања, због чега сматрамо да су додијељени подстицаји постигли одговарајуће ефекте и оправдали очекиване резултате - истиче се у саопштењу.