latinica  ћирилица
06/08/2020 |  11:42 ⇒ 11:42 | Аутор: Агенције

Американци купили ФК Рому за 700 милиона долара

Италијански фудбалски клуб Рома продат је америчком пословном конзорцијуму Фриедкин Групом за 591 милион евра (700 милиона долара).
Рома - Фото: Getty Images
РомаФото: Getty Images

Рома је саопштила како је клуб склопио договор са Фриедкин Групом у вези с продајом, а трансакција би требало да износи 591 милион евра.

- Задовољство ми је што могу потврдити да смо постигли договор са Фриедкин Групом о продаји АС Рома, рекао је предсједник италијанског клуба Џим Палота.

Палота је додао да су стране потписале уговоре и да ће радити на довршењу правног поступка у наредним данима.

- Сви из Фриедкин Групе смо срећни што смо предузели кораке да постанемо дио овог града и клуба. Радујемо се што ћемо затворити куповину и што је могуће прије ући у породицу АС Рома - рекао је предсједник Управе Фриедкин Групе, Дан Фриедкин.

Фриедкин Група је приватни пословни и инвестицијски конзорцијум са сједиштем у Хјустону у Тексасу и један је од највећих свјетских независних дистрибутера Тојоте. Група такође улаже у луксузна одмаралишта.

Према пословном часопису Форбс, богатство америчког бизнисмена Дана Фриедкина (55) процјењује се на 4,1 милијарду долара.

Један од популарних фудбалских клубова у Европи, Рома је три пута освајала титулу италијанске Серие А 1942, 1983. и 2001. године, као и девет наслова италијанског купа, посљедњи 2008. године.