latinica  ћирилица
06/08/2020 |  08:31 ⇒ 08:31 | Аутор: Б92

НБА: Шоу Јокића и Портера против Спарса!

Кошаркаши Денвер Нагетса побиједили су Сан Антонио Спарсе резултатом 132:126 у свом трећем мечу по наставку НБА лиге.

Нагетси су уписали други везани после уводног пораза, а Спарсима нанели други узастопни неуспех и умањили им шансе за пласманом у плеј-оф.

Никола Јокић је доста споро почео утакмицу, али се "пробудио" у трећој четвртини и на крају завршио са 25 поена (10/17), четири скока, 11 асистенција, једном украденом и пет изгубљених лопти.

Још једно сјајно издање виђено је од Денверовог "X" фактора Мајкла Портера Џуниора, који је искористио изостанак Џамала Мареја, Герија Хериса и Вила Бартона.

Денвер је овим успјехом дошао на утакмицу од Лос Анђелес Клиперса, који тренутно заузимају друго мјесто Запада, а исто толико се удаљио од Јуте, односно Хјустона.

Сан Антонио је остао на десетом мјесту са истим учинком као Њу Орлеанс, па ће наставити грчевиту борбу за пласманом у плеј-оф.

"Грумење" је одлично почело утакмицу, уз висок проценат шута прије свега због доброг старта Мајкла Портера.

Веома брзо је било 16:4 за Нагетсе, али је још брже било и само +2 за Нагетсе којима је игра веома брзо опала.

Када је изашао Јокић, који је споро почео меч, напад Денвера је постао доста хаотичнији, а резервисти нису били довољно добри да парирају захукталим Спарсима.

Нагетси су одржавали предност све до друге половине друге четвртине, а тада су преко расположеног Рудија Геја успјели да дођу до прве предности.

Занимљива ситуација је виђена крајем друге четвртине, када је Јокић погодио уз фаул, али је Попович уложио челенџ и Србинов кош је поништен, те му је додијељен фаул.

Било како било, па нполувремену је био егал - 65:62 за Спарсе.

Друго полувријеме није добро почело по Нагетсе, па је Сан Антонио врло брзо направио серију од 6:0.

Јокић није био превише активан у првом полувремену, али је све то надокнадио у трећој четвртини. Константно је разигравао саиграче, све је ишло преко њега, а погодио је и неке тешке шутеве.

Својим играчима је унио највише енергије када је у три везана напада погодио три тројке и вратио предност својој екипи, која је само наставила да расте.

Мајкл Портер Џуниор је био најразигранији у првој и четвртој четвртини. При крају утакмице је додатно "експлодирао", што позитивно што негативно.

Погађао је тројке, добро се отварао и хватао све скокове, а Поповичеви изабраници за њега нису имали никакав одговор.

Одбране нису биле адут ни једне ни друге екипе у посљедњој четвртини, а то је више одговарало Денверу који је константно одржавао предност.

Поново најефикаснији је био поменути Портер са 30 поена (11/19) и 15 скокова, а, поред Јокића, пратили су га Џереми Грент са 22 поена и Монте Морис са 19.

На другој страни су се истакли Руди Геј са 24 поена, Дерик Вајт са 23 и седам асистенција, као и Келдон Џонсон са 20 поена.

Демар Дерозан је имао 18 поена и осам успјешних проигравања саиграча.

Наредни меч за Спарсе је у петак од 19.00 против Јуте, док Денвер игра у четвртак на петак од 02.00 против Портланда, а затим у суботу од 21.30 против Јуте.